Bedste Airtrack: Guide til oppustelig trampolin i haven

Bedste Airtrack: Guide til oppustelig trampolin i haven

🥇Dagens tilbud på airtrack

"Airblock er en 15 cm tyk hoppeplatform, som kan blive brugt alene eller sammen med andre Airtrack produkter. Den er let og nemt at bruge og tage med sig. Abilica Airblock er perfekt som en ekstra..."

999 kr.
1799 kr.

Bedste airtrack til haven

Airtrack er ‘det nye’ indenfor hopperedskaber i haven og i hjemmet. Tidligere har det primært været de klassiske havetrampoliner der har domineret denne type af aktivitet. Med en airtrack får man en anden type af muligheder end man gør med en trampolin. Man kan øve andre springteknikker og øvelser, som vil tilfredsstille selv de garvede springgymnasters behov for udfordringer under træning - samt amatøren og barnet der vil lege rundt.

De populære - og bedste airtrack varianter, har været på markedet et par år og nyhedsinteressen er fortsat stor. Hvis du allerede i dag har eller har haft en eller anden form for tilknytning til springgymnast miljøet, kender du formentlig allerede til de lange træningsmåtter - de er lidt hårdere i materialet og med stort set ingen assisteret afsætning, som man får med en airtrack.

Finder man den bedste airtrack til hjemmet vil man uden tvivl have mange timers sjov og leg foran sig - uanset alderen!

Airtrack fordele: Alle kan være med!

En af de helt store fordele ved netop airtracks, sammenholdt med f.eks. klassiske trampoliner er, at de kan bruges af alle; voksne og børn, uanset alder og niveau. Jeg vil dog altid opfordre dig til og læse instruktionsbogen højt for de mindre i familien, men med tanke på, at man ikke får mere afsæt end ‘man kan skabe’ - så ville jeg personlig selv sætte et barn på en airtrack fremfor op på en trampolin.

Tidligere var airtracks et professionelt hopperedskab der primært var og finde i landets gymnastiksale og haller. Med den store interesse for produktet har flere og flere trampolin-mærker meldt sig på banen med deres egne airtrack modeller. Airtrack forhandlerne oplever derfor en stor interesse fra private der vil have en sådan i hjemmet.

Endnu en stor fordel ved netop airtracks er, at de kan pakkes ned - flyttes indenfor og måske udenfor - når vejret er til det. Så selvom det (måske) var muligt og pakke en normal trampolin ned - ville man ikke lige flytte den indenfor.

Airtrack tricks i haven: Det er sjovt!

Med en airtrack i haven kan du udføre de sjoveste tricks! Tidligere var denne mulighed forbeholdt idrætstimen i skolen, den lokale gymnastiksal, hal eller aktivitetscenter. Det er dog ikke længere nødvendigheden og bevæge sig ud af haven førend man kan udfolde sig med de vildeste airtrack tricks! Det koster kun en mindre investering i denne specielle trampolin til haven.

Selve opsætningen af en airtrack er lige til højrebenet og ikke spor svært. Du er derfor ikke langt fra og kunne slå kolbøtter, lave flik flak og mange andre sjove airtrack øvelser. Så hvad enten du ønsker og træne kampsport, springgymnastik eller måske cheerleading vil man kunne få gavn af disse store oppustelige trampoliner.

Med en stor efterspørgsel følger også kort efter et stort udbud. Nogle varianter bærer præg af og være ‘et hurtigt fremstillet produkt’ og måske en lidt for billig airtrack - hvis man vil have en der skal holde mere end blot én sæson. Så hvad enten du er i markedet for en brugt airtrack eller en ny bør du gå i detaljen og vurdere dens kvalitet, størrelse og mærke. Jo længere airtrack desto bedre, men der skal også være plads til den i haven. Så husk og mål op inden du svinger kortet. De største airtracks måler helt op til 7 meter i længden. Der findes dog også mange andre modeller der er noget mindre og passer ind i de fleste haver.

Sikkerhed på en airtrack - vigtigt information!

Det er hurtigt og nemt at rulle trampolinen ud og puste den op. Det har den åbenlyse fordel, at man hurtigt er i gang, men man bør måske holde tungen lige i bunden. Man bør altid tage sig nogle forholdsregler, inden man tager først løb og hop. Specielt børn skal måske lige have genopfrisket hvordan man begærder sig på en airtrack.

  • Inden køb bør du overveje hvorvidt der rent faktisk er plads nok i haven. Husk og tillæg lidt sikkerhedsafstand til mur, busk, møbler m.v. der måtte være i nærheden.
  • Inden opstilling bør du sikre dig, at underlaget er ryddet godt og grundt for skarpe genstande, såsom småsten, legetøj, haveredskaber o.l.
  • Du bør om muligt udvælge en plan placering i haven

De fleste airtrack varianter har et påsat håndtag, som gør det nemt og flytte rundt på den i haven. Herudover kan du være opmærksom på om der medfølger en elektrisk pumpe eller fodpumpe. En elektrisk pumpe er klart og foretrække - det skal MANGE liter luft i sådan en airtrack i en god størrelse!

Placering i haven

Når det kommer til din airtracks placeringen i haven, bør du udover og tage høje for omkringliggende mure, buske og møbler i egen have - også tage højde for dine naboer. Det er ikke alle naboer der synes det er specielt charmerende med en trampolin tæt på skellet. Udgangspunktet for hop er selvfølgelig ikke +1m over jorden, som på den bedste havetrampolin, men man får trods alt et afsæt der giver en god højde på.

Man når formentlig ikke over hækken, men man kommer tæt på. Herudover afgiver hoppene en naturlig lyd ved afsæt og landing på måtten. Du kan derfor lægge ud med en saglig dialog med naboen førend I bestemmer jer for den endelig placering. Den kan selvfølgelig altid flyttes, men måske der slet ikke er plads til den i haven - med mindre, at den kan stå “lige der”, som måske desværre er for tæt på naboen.

Et styk billig airtrack, tak

De er hverken billige eller gratis. Desværre.

Er du i markedet for en klassisk havetrampolin, vil du formentlig blive overrasket når du ser prisen på selv den bedste airtrack - prisen vil være noget billigere end på en havetrampolin.

Når det kommer til prisen bør man i min optik ikke vælge en billig airtrack - de kan også blive for billige. Nu har jeg afprøvet et par forskellige airtracks fra hhv. FlipZ, Abilica opg JumpMaster - da vi skulle bruge erfaring til denne artikel. Jeg har dog også være forbi nogle billige airtracks i et supermarkedet. Disse valgte jeg ikke og tage med i denne test; da jeg ikke kunne forene mig med prisen for produktet sammenholdt med kvaliteten, som jeg ikke fandt speciel høj.

Sådan finder du en billig airtrack

Har du fastsat et maks budget til køb af en airtrack? I så fald ville jeg ikke gå på kompromis med kvaliteten, men så hellere gå lidt ned i størrelsen. Jeg ville til hver en tid vælge en premium airtrack jeg vidste holdt år efter år - i stedet for en billig model der ville punktere af selv den mindste sten.

En god tommelfingerregel er, at jo større model, og jo højere kvalitet, desto højere er prisen. Det er vel egentligt meget logisk…

Jeg vil til hver en tid anbefale, at man vælger en mindre model i høj kvalitet frem for en stor model ik lav kvalitet.

Det koster en airtrack

Efterspørgslen øger udbuddet, et stort udbud øger konkurrencen. Priserne på selv de bedste airtracks er derfor langt lavere i dag end blot for få år siden.

Man kan købe gode modeller fra kendte mærker, som starter på ca. 2.500 kr. og opefter. De dyreste airtracks jeg har set kostede ca. 8.000 kr. De var 7 meter lange og fra mærkerne i høj kvalitet.

Økonomisk set er det derfor ikke helt uden betydning hvilken model eller mærke du vælger. Overvej evt. en mini airtrack hvis du ønsker vil følge mit råd om at vælge en mindre model i høj kvalitet frem for en stor model i lav kvalitet.

Airtrack tilbud online

Henover sommeren vil man opleve et væld af airtrack tilbud fra både fysiske samt online butikker. De gode tilbud varer typisk et par dage eller indtil lageret er tømt. Her på Sports Bay er der samlet gode tilbud fra danske netbutikker - måske du er heldig og finde et airtrack tilbud der matcher dine ønsker og behov samt pengepung.

Bedøm denne artikel
47 stemmer, gennemsnit 4.9 / 5
Vi opdaterer løbende indholdet i vores artikler med ny viden. Dette for at holde dem opdateret og mest aktuelle. Denne artikel er senest opdateret den 18. november 2020. Artiklen blev oprindeligt udgivet den 3. juli 2020.