Bedste Crosstrainer i test var
Vi udfører selv vores test og tester alle produkter på den måde, de er beregnet til at blive anvendt i virkeligheden.
Vi har testet nogle af markedets mest populære crosstrainers. Så overvejer du og investere i en crosstrainer og få glæde af en sådan maskine til hjemmetræning, så skal du bare fortsætte læsningen her i vores store test.
Med testen her guider vi dig til den bedste crosstrainer!
Masterfit TP500 Crosstrainer er en højdespringer når det kommer til træningsmaskiner til hjemmebrug! Jeg har altid haft en crosstrainer stående til min cardio træning og de er flittigt blevet anvendt efter mit sæt. Medio 2019 fik vi denne TP500 i hjemmet og den gamle brugte crosstrainer røg på DBA for et par hundrede.
Jeg har efterfølgende haft stor glæde af denne model og jeg forstå nu alle de rosende ord den får med på vejen. Det er virkelig en bedste crosstrainer hvis du spørger mig. Masterfit TP500 har lange slanke håndtag der gør design og udtryk let. Den fylder derfor ikke visuelt hele stuen. Der er skåret ind til benet og man har ‘kun’ de mest nødvendige funktioner, som til rigelig kan dække de flestes behov.
Skridtlængden på TP500 crosstraineren er 40 cm hvilket giver en god lang løbebane der muliggør et komfortabelt glid. Foran på enhver crosstrainer sidder er svinghjul. Vægten heraf kan variere fra model til model. På denne vejer det hele 17 kg. En god crosstrainer af høj kvalitet har i min optik et godt tungt hjul der giver rig mulighed for og justere modstanden på maskinen.
TP500 har en totalvægt på 51 kg og kan derfor forholdsvis nemt flyttes rundt i stuen eller ind på et gæsteværelse. Under stellet er der integrerede transporthjul.
Som nævnt lige før har man rig mulighed for og justere på modstanden. Man har hele 16 modstandsniveauer man frit kan justere op/ned til alt efter behov og ønske. TP500 crosstraineren har ligeså 12 forskellige indbyggede træningsprogrammer der giver lidt gamification til ens træning.
Crosstrainerens display viser intensitet, kalorieforbrug, distance, tid m.m. Displayet er baggrundsbelyst og layoutet kan betjenes af de fleste. Det er meget intuitivt, simpelt og ligetil.
Masterfit TP500 er en god ‘familie crosstrainer’ da den kan lagre brugerdata på op til fire personer ad gangen. Så kan hele familien få en bruger og følge hver deres individuelle fremgang.
Du skal vælge denne crosstrainer hvis du ønsker en god træningsmaskine der vil fungere til hele familien. Rig med muligheder ift. justering af modstandsniveau samt gode træningsprogrammer.
Det amerikanske fitnessmagasin Top Fitness Magazine har udelukkende positive vendinger og sige om Sole E35 crosstraineren. Netop E35 modellen er i flere amerikanske anmeldelser kåret som værende ‘Best Buy’. Det svenske testlaboratorium Bäst-i-test testede tilbage i år 2016 godt 17 forskellige crosstrainers. Her fik Sole E35 topkarakterer; 10 ud af 10 mulige point og blev kåret som testvinder. Det er værd og bemærke at udviklingen for denne model ikke er gået i stå; så selvom den svenske teste siger 2016 - så vil jeg næsten vove den påstand, at E35 også vil få topkarakter i dag.
Crosstraineren Sole E35 hører til i den dyre ende af fitnessudstyr. Maskinen vil være et kæmpe win i ethvert hjem, men prisen er noget spicy. Du kan se den bedste pris på Sole E35 nederst i denne anmeldelse.
Sole E35 crosstraineren hører til i det private segment, men den er absolut på højde med de maskiner man vil møde i et fitnesscenter. Sammenholder man prisen på denne crosstrainer med de professionelle i fitnesscentret vil det her absolut være et godt produkt. En typisk god crosstrainer i et godt fitnesscenter står i +20.000 kr.
Jeg vil vove den påstand, at denne crosstrainer overgår modellerne man finder i et gennemsnitligt fitnesscenter idet denne model byder på et utal af muligheder for justeringer. Man kan f.eks. indstille vinklen på rampen således at man kan træne forskellige muskller i benene. Det er formentlig til den mere øvede, men jeg havde stor gavn af denne funktion da jeg testede maskinen hos forhandleren.
Vil du betegne dig selv som værende en person der går ekstra meget op i kalorieforbrænding, konditionstræning, opstramning o.l. emner vil den ekstra investering man lægger for en crosstrainer i denne kvalitet være det hele værd. Man får et hav af modstandsniveauer, træningsprogrammer samt alle de almindelige funktioner man kender fra modeller.
Sole E35 crosstraineren har pulsmåling i håndtagene. Og ikke nok med det; så medfølger der også et pulsbælte der kan give en ekstra vinkel på din måling i håndtagene eller udgøre selve målingen. Pulsbæltet et er ideelt for dem der ikke ønsker og have hænderne placeret på håndtagene konstant eller på en bestemt måde for og ramme målfelterne.
E35 har ligeså indbygget blæser når det bliver ekstra varmt, højttalere der kan tilsluttes en smartphone. Man får god stereolyd, men jeg ville nok altid selv foretrække eksterne højtalere.
Crosstrainerens pedaler skulle være udviklede i samarbejde med fysioterapeureter. De skulle efter sigende have formet dem med en lille 2 graders vinkel der skulle reducere belastning på knæ og ankler. Pedalerne hviler på hjul og skinner der gør Sole E35 crosstrainer-oplevelsen næsten helt lydløs.
Da jeg selv rykker min crosstrainer rundt i hjemmet fra tid til anden var det selvfølgelig også et punkt jeg måtte afprøve. Det er en noget tung maskine og den fylder godt til. Det er ikke en model man sådan bare lige flytter ud fra væggen når den skal i brug. Det kan lade sig gøre, men jeg tror den ville få en fast plads hjemme hos mig hvis jeg var så heldig og have denne crosstrainer til hjemmetræning.
Vælg denne Sole E35 crosstrainer hvis du ønsker en professionel crosstrainer på niveau med de modeller man finder i et fitnesscenter.
Du skal vælge den bedste crosstrainer til dit behov. Når det er sagt - kan man nok ikke benægte det faktum, at kvalitet og komfort koster. Ønsker man en crosstrainer på niveau med dem man ser opsat i et fitnesscenter bør man være forberedt på og skulle slippe lidt ekstra. Det er ofte topmodeller de store fitnesscentre har stående.
Der er dog ingen tvivl om, at mindre også kan gøre det. Hele idéen med en crosstrainer til hjemmetræning er og få motion flettet ind i en travl hverdag. Dog forholder det sig sådan - her taler jeg også af egen erfaring, at glæden ved fitness eller anden aktivitet stiger med godt udstyr. Jeg vil derfor ikke gå ned på kvaliteten hvis jeg stod overfor og skulle investere i en god crosstrainer til hjemmebrug. Den lille ekstra investering er godt givet ud. Det er forhåbentlig også mange timer du skal bruge på din nye crosstrainer hvorfor den selvfølgelig også skal være god!
Har du først investeret en god sum penge i den bedste crosstrainer vil du alt andet lige også have en anden forpligtelse til og få den brugt. Her taler jeg af erfaring!
For nogen er design og farve essentielt og måske udgangspunktet for valg af crosstrainer. Måske den skal stå et bestemt sted i hjemmet og derfor enten skal være den ene eller anden farve. Det er en smagssag som kan være svær og se udover. Jeg vil dog fremhæve en række andre vigtige parametre man også bør have in mente. Herunder f.eks. muligheden for og flytte den, træningsprogrammer på en skærm o.l.
Det er nok de færreste der køber en crosstrainer til hjemmetræning og placerer den midt i stuen hvis der er tale om et hus. Den ender ofte i et gæsteværelse eller andetsteds hvor den ikke skæmmer for meget. I en mindre lejligheden vil den måske skulle stå i et hjørne af stuen og trækkes frem når den skal anvendes. Så ved du allerede nu, at den skal flyttes fra tid til anden - så ville jeg se efter en model der kan det. Det kan være den er udstyret med hjul eller lignende. En let crosstrainer vil også kunne flyttes rundt med lidt håndkraft.
Har man undersøgt dagens marked for crosstrainers vil man formentlig gang på gang være stødt på en påmonteret skærm. En skærm der tilbyder en lang række træningsprogrammer, udlæsningsmuligheder o.l. Så er du på udkig efter en nybegynder crosstrainer eller måske ikke noget helt specielt; så burde de fleste crosstrainers kunne opfylde dine ønsker og behov.
En feature ikke alle crosstrainers er udstyret med er muligheden for træning efter puls. Det er en mulighed der i stigende grad vinder indpas hos dem der er i markedet for køb. Mange motionister har i dag et pulsur der giver en indikation på et ur. Der findes dog crosstrainers hvor man kan koble sin pulsmåler op på selve maskinen. Du kan med fordel gå efter en model der understøtter dette dit udstyr hvis det findes.
En sportsgren som f.eks. langrendsløb (red. skiløb) er en af de sportsgrene hvor udøveren bruger allermest energi. Hele kroppen er i bevægelser og samtlige muskler arbejder på fuld tryk. Da vi ikke her i Danmark har mulighed for en tur på skiene efter arbejdstid må vi jo finde et alternativ. Det er her at en crosstrainer bliver aktuel! Man udfordrer hele kroppen og aktiverer både arme, ben - ja, hele kroppen!
Den total-aktivering af kroppen man opnår på en crosstrainer giver en helt usammenlignelig effektiv kalorieforbrænding. Pulsen vil komme op på et splitsekund og man er i gang med og forbrænde kalorier fra første bevægelse. Så er du på udkig efter en forbedret kondition og måske et vægttab - så bør du overveje en crosstrainer. Der er intet under hvorfor netop crosstrainers er blevet så populære herhjemme i Danmark.
Ved og dyrke motion på en crosstrainer vil man ej heller belaste kroppens led på en usund måde. Ser man f.eks. på statistikken for skader i forbindelse med løb vil der hurtigt tegne sig et billede af, at der opstår mange overbelastningsskader. Det skyldes den simple årsag, at kroppen ikke er bygget til alle de unaturlige stød den får under løb på underlag som f.eks. beton, asfalt o.l.. Den slags skader opstår opstår ikke hvis man træner på en crosstrainer hvor man udfører glidende bevægelser. Fodstilling og højde kan tilmed ofte justeres således at man ej heller får en unaturlig vinkel når man motionerer.
Man kan selvfølgelig anvende en crosstrainer året rundt, men det er specielt om vinteren at de bliver populære. Det er både den professionelle, den seriøse og nybegynder motionisten der kan få stor gavn af denne træningsmaskine i vinterhalvåret hvor de fleste udendørs aktiviteter er sat i bero.
Man kan evt. placere sin crosstrainer foran et TV, sætte en god lydbog eller playliste i ørerne eller lignende. Vælger man et musikstykke der matcher det ønskede træningstempo vil man få endnu mere forbrænding for sine bevægelser…
Som jeg tidligere har været omkring er langrendsløb (skiløb) en af de motionsformer hvor man oplever størst forbrænding af energi per minut. Det er tilmed den motionsform der hurtigst kan forbedres kroppens kondition.
Bevægelserne man laver på en crosstrainer minder om dem man gør sig under langrendsløb. Man belaster både armen og ben på samme tid hvilket giver et højt energiforbrug.
En crosstrainer kan nok bedst sammenlignes med en blanding af en stepmaskine og motionscykel. Sagt med andre ord er en crosstrainer det perfekte sidekick til dig der ønsker en god konditionstræning hvor flest mulige muskler i kroppen aktiveres på én gang.
Har du skader og skulle tage hensyn til vil en crosstrainer være et godt bud på en træningsform du kan bruge. Årsagen hertil skal findes i den forholdsvis milde træningsform, som en crosstrainer nu engang er - man får aktiveret det meste af kroppen, men man får ikke givet den de lodrette stød der går op gennem dens led. Ved f.eks. løb får kroppens led et opadgående stød hver gang foden sætter fra underlaget.
Årsagen til de ‘udeblivende stød’ skal findes i selve maskinens udformning. På en crosstrainer har man konstant sine fødder solidt placeret og i berøring med pedaler. Man belaster derfor ikke sine led unødvendigt.
Hele pointen ved og investere i den den bedste crosstrainer er selvsagt, at man får aktiveret hele kroppen på samme tid. Aktivering af flere muskelgruppe afleder en højere puls. Det er netop styrken ved denne fitnessmaskine; at den aktiverer hele kroppen!
Hygiejne er en ting, men maskinens levetid er ligeså en vigtig faktor når vi taler vedligehold af en fitness maskine til flere tusind kroner. Jeg vil nedenfor komme ind på et par vigtige områder der sikrer en lang levetid på din crosstrainer. Det handler i bund og grund om at holde den ren og funktionsdygtig - læs med:
Desinficér din crosstrainer efter træning: Pulsen er i top og sveden hagler (forhåbentligt) af dig. Sveden drypper ned på maskinens display, stel osv. Støv fra rummet samles på fugtige overflader og danner et beskidt lag på din maskine. Du bør derfor altid aftørre din crosstrainer med en desinficerende væske efter hver træning. I et fitnesscenter er der ofte sprayflasker med desinficerende væske i, som man kan spraye den brugte maskine med. Aftør med en ren klud og den er klar til næste gang. Husk at aftørre:
Vær ekstra opmærksom på brune pletter på din crosstrainer. Det er her fugt og støv mødes. Opdager du en sådan plet bør du få den fjernet med det samme. Klumperne kan i værste fald ødelægge bevægelige dele på maskinen hvis de sidder det forkerte sted. Dertil ser det ej heller så indbydende ud med en beskidt maskine.
Når støvsugeren er fremme bør du også støvsuge din crosstrainer. Støv fra rummet lægger sig på maskinen og klumper næste gang du sveder på maskinen.
Sikkerhed på din crosstrainer er alfa og omega for en stabil maskine der kan give dig en god oplevelse. Tjek derfor regelmæssigt skruer, håndtag, pedaler og andre dele der kan være aktuelle og tjekke. Sørg altid for at skruerne er faste, men selvfølgelig ikke overspændte.
Crosstrainerens funktioner er vigtige for en god oplevelse. Har du købt en brugt crosstrainer eller måske en model med mange funktioner bør du jævnligt gennemgå disse. Kan modstandsniveauet justeres, virker displayet o.l.
Vi kender det fra hjemmet, bilen, sommerhuset osv. En god hovedrengøring kan gøre underværker og få de fleste emner til og fremstå som nye igen. Det samme gør sig selvsagt gældende for en crosstrainer. Fra tid til anden bør du gennemgå din maskine fra ende til anden - sådan gør du:
Rengør din maskinens drive-belt. Det er et bælte inde i din crosstrainer der sikrer at svinghjulet kan dreje rundt. Tjek det fra tid til anden og få det udskiftet hvis der er revner, huller eller generel slitage. Du bør kontakte butikken hvor du købte den hvis det skal udskiftes. Med det rigtige værktøj kan man selv udskifte et drive-belt.
Efterse din crosstrainers bevægelige dele; led, hjul, pedaler, håndtag osv. De skal evt. efterstrammes.
Ovenstående guide til crosstrainer rengøring skal anses som en generel guide til vedligeholdelse af en crosstrainer. Der findes et hav af modeller og mærker derude. Måske netop din model kræver lidt ekstra eller anden pleje. Spørg evt. der hvor du har købt din crosstrainer.
Masterfit TP500 Crosstrainer crosstraineren er bedst i test 2024