Bedste Havetrampolin: Find den bedste udendørs trampolin til haven

Bedste Havetrampolin: Find den bedste udendørs trampolin til haven

🥇Dagens tilbud på havetrampolin

"✓ Til Berg Buddy modellen✓ Cover til lyset✓ I farven blå "

49 kr.
149 kr.

Bedste havetrampolin

Leder du efter den bedste havetrampolin, eller blot en trampolin der passer godt hjemme hos dig og din familie? Så kan du her finde idéer og gode råd til, hvad du skal have for øje, når du skal ud og investere i en ny og god havetrampolin til hjemmebrug.

Der findes masser af trampoliner på markedet – modeller der passer til ethvert budget, behov og til enhver familie.

Der er mange fordele ved at have en trampolin i haven, særligt hvis du har børn. De fleste børn elsker at hoppe og lege på en trampolin, og de kan få mange timer til at gå med at hoppe og springe rundt.

Læs med her og bliv klogere på, hvad du skal være opmærksom på samt få svar på dine spørgsmål, inden du skal ud og købe en ny trampolin til haven.

Hvad skal du vide om havetrampoliner inden køb?

Der er flere ting, der er vigtige at holde øje med, inden du går ud og investerer i en havetrampolin. Det kan virke som en jungle med de mange forskellige mærker og modeller af trampoliner, der efterhånden findes. Og så kan det være svært at gennemskue, hvilken havetrampolin der er det rigtige valg for lige netop jeres familie.

Inden du går ud og investerer i en havetrampolin, er der særligt to ting, som du skal have fokus på:

  • Sikkerhed
  • Kvalitet

Du skal især være opmærksom på, om sikkerheden er i orden. Det er derfor vigtigt, at du går efter havetrampoliner af god kvalitet og høj sikkerhed.

Sådan vælger du din havetrampolin

At vælge den helt rigtige havetrampolin er på ingen måde nemt. Især hvis du ikke har den helt store viden om dem. Der er derfor flere ting, du bør overveje, inden du går ud og køber en trampolin til haven:

  1. Valg af trampolin: Skal det være en almindelig havetrampolin på ben eller foretrækker du en nedgravet model?
  2. Størrelse: Om du skal købe en lille eller en stor havetrampolin afhænger af din haves størrelse.
  3. Form: Skal den være rund eller firkantet?
  4. Kvalitet: Der er mange fordele ved at have en havetrampolin i god kvalitet.
  5. Sikkerhed: Vælg en trampolin hvor sikkerheden er i top.

Ovenstående punkter er noget, du bør tage stilling til, før du går ud og køber en havetrampolin.

Hvilken størrelse havetrampolin skal du vælge?

Når du skal ud og investere i en havetrampolin, så skal du gøre dig nogle nøje overvejelser omkring, hvilken størrelse du har brug for. Det kommer selvfølgelig an på, hvor meget plads du har at stille den på.

Uanset hvor du placerer den, skal du sørge for, at der er frit, både der hvor trampolinen står men også udenom. Det er især vigtigt, hvis du ikke har et sikkerhedsnet.

Der er flere ting, der afgør, hvor stor en havetrampolin skal være. Har du plads i haven, så anbefaler vi, at du køber så stor en model som muligt. Har du en lille have giver det selvfølgelig mening, at du vælger en af de mindre modeller.

Her er der et par punkter, som du kan have i dine overvejelser, før du vælger, hvor stor din nye havetrampolin skal være:

  • Hvor mange skal hoppe på den? Er det én, to eller flere der skal hoppe ad gangen? Det er vigtigt, at du vælger en trampolin, hvor der er godt med plads, da det ellers kan ende galt, hvis man rammer ind i hinanden.
  • Hvad skal den bruges til? Skal du bare bruge trampolinen til motion og leg, behøver den ikke at være stor. Skal den derimod bruges til spring og tricks, så er det vigtigt, at der er godt med plads.
  • Vælger du en større model, er sikkerheden også væsentlig større, da risikoen for at ramme kanten eller ryge ude over kanten, er mindre.

Hvem skal bruge trampolinen?

Inden du går ud og køber din næste havetrampolin, bør du også være afklaret med, hvem der skal bruge den. Er det små børn? Teenagere? Eller voksne?

Har du mindre børn vil valget være anderledes, end hvis du har teenagere derhjemme. Børn på under 8-9 år vil meget sjældent have noget imod at hoppe i en mindre havetrampolin.

De lidt større børn mellem 12-16 år vil ofte hoppe og lege noget mere vildt på trampolinen. Det vil derfor være en fordel, hvis du vælger en større model.

Har du helt små børn på 2-5 år, kan du også finde mange små trampoliner online, som de mindste børn vil elske. Du kan for eksempel overveje at begynde med en lille indendørs trampolin, før du går ud og køber en havetrampolin.

Hvor placerer du bedst din havetrampolin?

Der skal som minimum være 4,5-6 meter frihøjde og 1,5 m. fri plads rundt om trampolinen. Der skal være tilstrækkelig afstand til genstande og eventuelle farer såsom el ledninger, grene, legeredskaber, hegn, legehuse og gyngestativer.

Havetrampolinen skal placeres på en jævn overflade som for eksempel græs eller flis. Trampolinen bør altså ikke placeres på hårde overflader som fliser og lignende. Derudover er det vigtigt, at der ikke er placeret nogle genstande under havetrampolinen.

Kan en trampolin til haven stå ude hele året rundt?

En havetrampolin er beregnet til at stå ude hele året rundt uanset vind og vejr. Den kan derfor også sagtens stå ude om vinteren. Men ligesom med dine havemøbler er det på ingen måde sundt for trampolinen at stå udenfor om vinteren. Hvis der er mange minusgrader, kan det skade fjedrene og hoppedugen. Har du mulighed for at tage den ind om vinteren, hvor trampolinen ikke bliver brugt, så bør du med fordel gøre det.

Du bør derudover også tage den ind ved stormvejr og andre ekstreme vejrforhold.

Fordele ved at have en havetrampolin

Der er mange fordele ved at være ejer af en havetrampolin. Der er først og fremmest en masse sundhedsmæssige fordele forbundet hermed. Derudover er der også mange andre fordele ved at have en af de populære trampoliner stående i haven.

#1 Udvikling

Børn udvikler sig fysisk ved at lege og være aktive på trampolinen. Der løbes, hoppes, hinkes, kravles og meget mere alt imens balancen helst skal holdes.

#2 Glæde

Når der hoppes på en havetrampolin, vil der være brede smil og masser af latter hos både børn og voksne. Det er med til at styrke lysten og glæden til at bevæge sig og være aktiv.

#3 Motion

Går du i den tro, at havetrampolinen gør alt arbejdet for dig? Så tager du fejl. Det er hårdt arbejde at hoppe på trampolinen, hvilket betyder, at du får sved på panden, pulsen op og brænder kalorier.

#4 Social

Er man to eller flere på en havetrampolin, er man nødt til at koordinere, da der er flere, som hopper og leger på samme tid. Det træner koordinationen og man får derved en sjov oplevelse sammen som kan give mange højlydte grin.

#5 Selvtillid

Når der hoppes og leges på havetrampolin, gælder det for børn ofte om at overvinde en skræk for at hoppe højt. Jo bedre barnet bliver på trampolinen, jo mere øges selvtilliden.

#6 Frisk luft

Børn – og også voksne – er i dag rigtig meget indenfor foran computer, tv eller iPad. Med en havetrampolin motiveres alle til at gå ud i den friske luft og hoppe.

#7 For alle aldre

Både børn, teenagere og voksne kan få mange timer til at gå med at hoppe løs på havetrampolinen. Så bare kom i gang. Det gavner også dig og dit kondital, samtidig med at det giver smil på læberne.

8. Leg, hop og meget andet

På en havetrampolin kan man så meget andet end bare at hoppe. Man kan for eksempel også spille bold, lege fangeleg, lave tricks, springe og meget mere. Eller hvad med at tage en eftermiddagslur i solen på havetrampolinen?

Hvor mange år holder en havetrampolin?

Det er ikke muligt at sige den generelle levetid på en havetrampolin, da levetiden varierer meget fra model til model. Der er for eksempel nogle modeller, der har nemmere ved at ruste og gå i stykker end andre. Det handler derfor alt sammen om kvalitet, og hvordan du vedligeholder havetrampolinen.

Køber du for eksempel en af de bedste berg trampoliner eller en anden god havetrampolin, bør den sagtens kunne holde til 5-10 års brug, hvis den bliver anvendt og vedligeholdt korrekt. Dog skal du vide, at ikke alle trampolindele holder lige længe. Mens rammen og fjedrene typisk har en lang levetid, så holder kantpuden og hoppedugen i knap så lang tid.

Husk dog at du ikke nødvendigvis behøver at købe en helt ny havetrampolin, fordi den gamle er gået i stykker. Fra nogle trampolinmærker kan du tilkøbe reservedele. Undersøg dette før du stormer ud og køber en ny trampolin. Det er f.eks. muligt hos BERG og JumpMaster.

Udendørs trampolin fra BERG

Den populære BERG udendørs trampolin er et sikkert hit. Vi har kun fået gode tilbagemeldinger på deres produkter og de kunne afgjort være et godt bud på den bedste havetrampolin, som vil holde år efter år med fornuftig pleje.

Skal du købe en brugt havetrampolin?

Vores helt klare anbefaling er NEJ! Og hvorfor så?

Sikkerhed og holdbarhed er de to vigtigste ting, når du skal ud og købe en havetrampolin. Selvom den brugte model som du har kig på, ser ret ny ud, og sælger siger, at den stort set ikke er brugt, så kan du aldrig vide dig sikker på dette. Du bør derfor altid købe en havetrampolin fra ny hos en forhandler.

Køber du online behøver det ikke at have en dårlig indvirkning på prisen – tværtimod, da du finder rigtig mange gode priser på de bedste havetrampoliner online.

Bedøm denne artikel
153 stemmer, gennemsnit 4.6 / 5
Vi opdaterer løbende indholdet i vores artikler med ny viden. Dette for at holde dem opdateret og mest aktuelle. Denne artikel er senest opdateret den 18. november 2020. Artiklen blev oprindeligt udgivet den 24. april 2020.